Tender Bloemenbuurt Didam

Didam

 

Het appartementengebouw is de parel van de Bloemenbuurt, enerzijds komt dat door de bijzondere ligging aan de rand van het park anderzijds komt dat door zijn architectonische verschijningsvorm. Dit complex zal een “landmark” in de buurt zijn door 3 á 4 bouwlagen met een plat dak in een buurt met voornamelijk tweelaagse bebouwing met een hellend dak. Ook zorgt de kleurstelling van het metselwerk en architectonische details ervoor dat het complex eruit springt.

De ontsluiting van het gebouw bevindt zich aan de noordzijde, de zijde waar ook de parkeerplaatsen gesitueerd zijn, dit is tevens de zijde waar de inpandige bergingen zijn gesitueerd. Door de bergingen in het bouwvolume onder te brengen ontstaat er een compact gebouw met een heldere structuur. Alle bovenliggende appartementen zijn met hun verblijfsruimte op het park gericht zodat daardoor optimaal van het groen rondom kan worden genoten. Bovendien lopen de kozijnen door tot aan de vloer, waardoor het contact met buiten maximaal is. Tevens zijn de appartementen onderling zo gesitueerd dat de balkons / terrassen nooit direct aan elkaar grenzen, dit zorgt voor optimale privacy van de bewoners. De balkons zijn voorzijn voorzien van helder gelaagd glas met daar tussen een folie met een bijzondere print, zodat doorkijk en privacy beide mogelijk blijven. De buitenzijde, met zijn geel/grijze steen in combinatie met de horizontale banden van staand metselwerk, de bijzondere balkonhekwerken én de groene begroeide gevels maken van dit gebouw de gevraagde “parel “.

De hoofdentree en de doorgang naar het groene atrium met fraai vormgegeven stalen poort zijn de blikvangers aan de entreezijde. Op de hoek van het trappenhuis bij de entree is een gevelvlak gereserveerd voor het aanbrengen van de naam van het gebouw. Rondom het centrale groene atrium zijn alle entrees van de 25 appartementen gesitueerd. Omdat het een open atrium betreft wordt dit een kleine groene oase in het gebouw waar bewoners elkaar zullen treffen voor een praatje. Er wordt gedacht aan het maken van een bankje van restmateriaal als rustmoment in het atrium. De intieme sfeer van het atrium wordt nog versterkt door de materialisering, de wanden rondom het atrium uitgevoerd in baksteen met houteffect in contrast met het eigentijdse gele metselwerk aan de buitengevel.

 

 

Opdrachtgever
Woningcorporatie Plavei
Locatie
Didam
Type
woningbouw
Omvang opdracht

Voorlopig ontwerp, Definitief ontwerp, Aanvraag omgevingsvergunning, Werktekening