Noorderenk

Eerbeek

 

“Trots op het resultaat wat we in samenwerking met Veluwonen en Veeneman bouw bereiken in Eerbeek. 220 huurhuizen in de wijk Noorderenk hebben of krijgen nog een forse opknapbeurt. Het gaat om groot onderhoud gecombineerd met verbeteringen, vooral op het gebied van energiebesparing. De bewoners zijn enthousiast over de plannen. Het werk zal worden afgerond in 2026.

Dit komt mede doordat vooraf een goede bewonerswensen inventarisatie is gedaan door Veluwonen wat een duidelijk verbeterplan opleverde. De eengezinswoningen, inmiddels 50 jaar oud, zijn nog steeds geliefd. Ze zijn ruim, de wijk is aantrekkelijk en winkels en een basisschool zijn dichtbij. En dat wilden we behouden door te verduurzamen en esthetisch op te waarderen. De huizen zijn nu ook beter geïsoleerd met nieuwe daken, vloer- en muurisolatie en eventueel zonnepanelen. Daarnaast zijn alle ramen, deuren en kozijnen vervangen en voorzien van verbeterd isolatieglas wat een enorme energiebesparing geeft. Ook het binnenklimaat wordt verbeterd door een nieuw ventilatiesysteem van Climarad.

Door slimme toevoegingen van Moso Bamboo in de gevel en onder de luifel krijgt de woning een natuurlijke en vriendelijke uitstraling. Ook de gevelreiniging en het softstralen heeft enorm geholpen om een frisse aanblik te geven. Door deze opknapbeurt krijgen de huizen een flinke facelift en dat wordt gewaardeerd door bewoners. Ze wonen weer in een aantrekkelijke woonomgeving. Belangrijk voor de toekomst van de wijk en voor Eerbeek als geheel.”

 

–  Ruben Hartmann, architect

 

 

Opdrachtgever
Woningstichting Veluwwonen
Locatie
Eerbeek
Type
woningbouw
Omvang opdracht

Voorlopig ontwerp, Definitief ontwerp, Aanvraag omgevingsvergunning