Halve Maanweg

Doesburg

 

Historie

Op de voormalige locatie van het kantoor van Woonservice IJsselland aan de rand van de binnenstad van Doesburg, heeft Architektengroep Gelderland het ontwerp verzorgd voor de nieuwbouw van 24 appartementen aan de Halve Maanweg. De locatie maakte in het verleden onderdeel uit van de oude 16e eeuwse grachtengordel (Halve Maan) rondom de middeleeuwse binnenstad. Later was het een oefenterrein voor de nabij gelegen Mauritskazerne.

 

Het gebouw

Het bakstenen gebouw past in de omgeving en bestaat uit drie gekoppelde elementen. De vleugels hebben drie bouwlagen en de hoektoren vier. Onder het gebouw op het maaiveld is een afgesloten parkeervoorziening. Achter en in de omgeving van de nieuwbouw zijn openbare parkeerplaatsen gerealiseerd. De moderne architectuur geeft met een borstwering en een loopbrug naar de hoofdingang een knipoog naar het verleden.

 

Toekomstbestendige appartementen

De nieuwe appartementen zijn eigentijdse, moderne, duurzame en zeer energiezuinige woningen. Ze voldoen allen aan woonkeur (rolstoelgeschikt), hebben twee slaapkamers, een badruimte en een afzonderlijk toilet. Elk appartement heeft een eigen loggia. De gebruiksoppervlakte van de appartementen bedraagt circa 78 m2. Van de 24 appartementen hebben 21 appartementen een sociale huurprijs, de 3 iets grotere appartementen, in de hoektoren, hebben een hogere huur.

Vanuit een samenwerking tussen Woonservice IJsselland, Architectengroep Gelderland en een klankbordgroep – bestaande uit diverse vertegenwoordigers uit Doesburg – is dit nieuwbouwplan tot stand gekomen.

 

 

Opdrachtgever
Woonservice Ijsselland
Locatie
Doesburg
Type
woningbouw
Omvang opdracht

Voorlopig ontwerp, Definitief ontwerp, Aanvraag omgevingsvergunning, Werktekening