verbouw hotel Heitkamp

’s-Heerenberg

Respect voor historie en traditie siert Heitkamp ’s-Heerenberg

Een horecabedrijf dat vanaf 1927 bestaat vernieuwen en moderniseren is tijdrovend en kostbaar. De manier waarop Hans en Francine te Booij dat hebben gedaan met hotel (en café) Heitkamp in ’s-Heerenberg is niet alleen smaakvol, maar getuigt ook van respect voor traditie en historie.

Synagoge

In 2016 nam het echtpaar Te Booij het bedrijf over. Hun voorgangers bleven nog een jaar het hotel met vijf kamers runnen, gekozen werd voor een opknapbeurt in twee fasen. In oktober 2018 gingen het vernieuwde café, de ontbijtzaal en de feestzaal (de voormalige synagoge) open, eind van dat jaar was ook het hotelgedeelte volledig te gebruiken.
De synagoge aan de Oudste Poortstraat is in 1870 gebouwd en na de oorlog verkocht aan de familie Heitkamp, die het pand bij het horecabedrijf trok. Bij de renovatie is de volledige en originele kapconstructie teruggeplaatst. Ook de originele ramen, de trapgevel en andere onderdelen zijn verwerkt.

Het pronkstuk van het fraaie horecabedrijf is het ‘kochgerät’. Het kooktoestel in de keuken. Vlak na de oorlog aangeschaft, geleverd door de voorloper van het keukenbedrijf Electrolux. Altijd in gebruik gebleven, weten de carnavalisten in Waskupenstad als geen ander. Massaal zitten ze jaarlijks om het toestel, smachtend om een broodje biefstuk.
Hoe simpel was het geweest om het stokoude apparaat met een ferme zwaai over de schutting van de kringloop te werpen? Nee, dat doen we niet, zeiden Hans en Francine te Booij. Het kooktoestel is volledig en zorgvuldig gedemonteerd en naar Zwitserland vervoerd. Daar hebben vaklieden van Electrolux het gerenoveerd en in elkaar gezet.

Opdrachtgever
Te Booij
Locatie
’s-Heerenberg
Type
hotel
Omvang opdracht

Voorlopig ontwerp
Definitief ontwerp
Aanvraag omgevingsvergunning