40 woningen plan Grooterkamp

Gorssel

Het Ontwerp:

In het plan Grooterkamp te Gorssel is er naar gestreefd door de mix van diverse woningtypes verrassende en afwisselende straatwanden te maken. Huurwoningen staan naast koopwoningen en eengezinswoningen staan naast levensloopbestendige woningen. Woningen met twee bouwlagen worden afgewisseld met woningen met één bouwlaag. Door het toepassen van diverse kleuren bakstenen en twee kleuren dakpannen krijgen de diverse woningtypes een geheel eigen uitstraling. Daarnaast krijgt een aantal markante punten in het plan Grooterkamp nog een extra accent door de kaprichting van de betreffende woning te draaien en in de zijgevel nog meer aandacht aan de architectuur te besteden.

Alle eengezinswoningen (koop en huur) bestaan uit twee bouwlagen met een royale zolder. De woonkamers zijn tuingericht, terwijl de entree en de (half) open keuken aan de straatzijde gesitueerd zijn. De aangebouwde bijkeuken en berging bevinden zich aan de achterzijde van de woning. Op de eerste verdieping hebben de woningen een ruime overloop, een badkamer en 3 slaapkamers.

De levensloopbestendige woningen (huur) hebben naast een royale woonkamer met open keuken ook een ruime slaapkamer met aangrenzende badkamer op de begane grond. De woonkamer is straatgericht terwijl de keuken en de hoofdslaapkamer tuingericht zijn. Tevens hebben alle woningen een inpandige bijkeuken en een aangebouwde berging. Op de eerste verdieping hebben de woningen een ruime overloop, een technische ruimte en 2 zeer royale slaapkamers.

Opdrachtgever
IJsseldal Wonen
Locatie
Gorssel
Type
rijwoningen
Omvang opdracht

Voorlopig ontwerp, Definitief ontwerp, Aanvraag omgevingsvergunning, Werktekening, Bouwbegeleiding