Door transformatie is gemeente Doesburg weer 3 sociale huurwoningen rijker! #HetMauritsveld

Voor: Woonservice IJsselland
Ontwerp: Architektengroep Gelderland BV
Uitvoering: Verhoeven

Biobased Conceptbouw

Prima paneldiscussie over Biobased Conceptbouw met op de achtergrond de impressie van het #samenbiobasedbouwen nieuwbouwconcept van ons “eigen” consortium.

Overige bijdragen van: geWOONhout, BAM Wonen, Draisma, Tala, Vivax housing
Gastheer: Wonion
Locatie: CIVON Innovatiecentrum

Lees verder »

Er verrijst iets moois langs de Oude IJssel…

Locatie: Gemeente Doetinchem
Ontwerp: Architektengroep Gelderland BV
Uitvoering: Aannemersbedrijf Peters B.V.

Bewoners verduurzaamde Naeff-flat zitten er comfortabel bij

De bewoners van de Naeff-flat in Velp zitten er sinds dit voorjaar zeer comfortabel bij. Het afgelopen jaar zijn wij hard aan het werk geweest om het uit 1959 stammende gebouw flink te verduurzamen. De flat met 28 appartementen is voorzien van dak- en gevelisolatie, nieuwe kozijnen met dubbelglas plus CO2-gestuurde ventilatie. En er zijn nieuwe balkons geplaatst, want daar begon het allemaal mee.

Lees verder »

Almende college

Geselecteerd voor de nieuwbouw van het Almende College in Silvolde

Trots! Geselecteerd voor de nieuwbouw van het Almende College in Silvolde in opdracht van Achterhoek VO. In co-creatie met oa BINX Smartility, RoosRos en Nico Wissing de beste invulling kunnen geven op het gebied van architectuur, duurzaamheid en exploitatie.

Selectie D&B scholencluster gewonnen

Middels een gewonnen aanbesteding i.s.m. met Janssen de Jong bouw biedt dit gebouw plaats aan twee basisscholen met een gezamenlijke, centrale ruimte en een kinderdagverblijf. Deze duurzame school heeft een uitgekiende installatie die ervoor zorgt dat het een frisse school klasse A betreft. De GPR score komt uit op een gemiddelde van 8+. Het gebouw is in een BIM model uitgewerkt.

Concept
Het gebouw is asymmetrisch op de locatie gepositioneerd en wordt verankerd aan de zijde van de Vivaldistraat en Sweelinckstraat. Er ontstaat zo maximaal ruimte voor een veilige verkeersafwikkeling en de schoolpleinen. De ‘kop’ van het gebouw is licht gedraaid en vormt zo een accent in de buurt de Noorder Enk waarin veel repetitie qua bebouwing te vinden is. De school zal door zijn verschijningsvorm een herkenningspunt in de wijk zijn.