Nieuws
Bewoners verduurzaamde Naeff-flat zitten er comfortabel bij

De bewoners van de Naeff-flat in Velp zitten er sinds dit voorjaar zeer comfortabel bij. Het afgelopen jaar zijn wij hard aan het werk geweest om het uit 1959 stammende gebouw flink te verduurzamen. De flat met 28 appartementen is voorzien van dak- en gevelisolatie, nieuwe kozijnen met dubbelglas plus CO2-gestuurde ventilatie. En er zijn nieuwe balkons geplaatst, want daar begon het allemaal mee.
In 2016 was er een (verplichte) balkoninspectie waaruit bleek dat er sprake was van betonrot. Jan Nijenhuis was destijds voorzitter van de VvE: “Op een beurs kwam ik in contact met Balco, een producent van balkons. Die suggereerde dat we het vervangen van de balkons misschien konden aangrijpen voor een verduurzamingsslag. We hebben met hulp van een bureau voor energieadvies een plan opgesteld en een begroting gemaakt. Het was een hele klus om alle bewoners op één lijn te krijgen, maar dat is wel gelukt. We hebben de financiën rond gekregen dankzij het Warmtefonds en de gemeente Rheden.”
De gemeente Rheden heeft 4 ton voorgeschoten. Arthur Hofstad, adviseur/projectleider Energie bij de gemeente: “Het was voor ons een pilot, een unieke operatie. In eerste instantie was ‘gasloos’ het plan, maar dat bleek te kostbaar. De gemeenteraad heeft in 2019 toestemming gegeven voor dit mooie initiatief. Dat overigens in onze gemeente nog geen navolging heeft gehad. Misschien schrikt het vooruitzicht van een meerjarentraject de VvE’s af.”
Uiteindelijk kon Reinbouw – samen met Balco – in het voorjaar 2022 aan de slag. Jan Nijenhuis: “Dat is voortreffelijk en in goed overleg gegaan. We zijn inmiddels een jaar verder en we wonen nu in een comfortabel gebouw dat er weer decennia tegenaan kan.”
Bron: Reinbouw B.V. (https://www.reinbouw.nl/bewoners-verduurzaamde-naeff-flat-zitten-er-comfortabel-bij/)







Een nieuw gebouw met het oude vertrouwde gevoel
Als je schoenen te groot zijn, dan slof je. Als ze te klein zijn, dan knellen ze. Maar als ze goed zijn, dan merk je niets. Dan is het goed. De nieuwe Zonnekamp in Zelhem is een groep gebouwen waartussen mensen in een beschermde omgeving lekker kunnen rondkuieren.

Geselecteerd voor de nieuwbouw van het Almende College in Silvolde
Trots! Geselecteerd voor de nieuwbouw van het Almende College in Silvolde in opdracht van Achterhoek VO. In co-creatie met oa BINX Smartility, RoosRos en Nico Wissing de beste invulling kunnen geven op het gebied van architectuur, duurzaamheid en exploitatie.

Woonhuis te Ruurlo in Achterhoek Magazine
“De plek is bepalend geweest”, vertelt architect Arnoo Holleman van Architektengroep Gelderland uit Zelhem. Hij maakte het ontwerp voor een bijzonder woonhuis in Ruurlo, op de rand van de woonbebouwing en het landelijke gebied. “De opdrachtgevers en ik hebben nog voor we begonnen met ontwerpen op die plek gestaan en om ons heen gekeken: wat zou hier nu passen?

Architektengroep Gelderland in Graafschap Magazine
De Graafschap en Architektengroep Gelderland. De combinatie zit boordevol mooie raakvlakken, horen we van directeur Robin Velsink. Een aantal jaren geleden verruilde hij zijn stoeltje elders in het stadion voor een comfortabele business seat in de vijverberg. En zelfs op het veld is de in Doetinchem woonachtige ondernemer zo nu en dan op het veld te vinden in het tenue van het businessclubteam . Robin “mijn compagnon Arnoo Holleman heeft minder met voetbal, maar gelukkig vond hij het ook een goed idee om de graafschap te sponsoren, dus dat doen we nu al een tijdje met veel plezier.”

Selectie D&B scholencluster gewonnen
Middels een gewonnen aanbesteding i.s.m. met Janssen de Jong bouw biedt dit gebouw plaats aan twee basisscholen met een gezamenlijke, centrale ruimte en een kinderdagverblijf. Deze duurzame school heeft een uitgekiende installatie die ervoor zorgt dat het een frisse school klasse A betreft. De GPR score komt uit op een gemiddelde van 8+. Het gebouw is in een BIM model uitgewerkt.
Concept
Het gebouw is asymmetrisch op de locatie gepositioneerd en wordt verankerd aan de zijde van de Vivaldistraat en Sweelinckstraat. Er ontstaat zo maximaal ruimte voor een veilige verkeersafwikkeling en de schoolpleinen. De ‘kop’ van het gebouw is licht gedraaid en vormt zo een accent in de buurt de Noorder Enk waarin veel repetitie qua bebouwing te vinden is. De school zal door zijn verschijningsvorm een herkenningspunt in de wijk zijn.