Nieuws

Almende college

Geselecteerd voor de nieuwbouw van het Almende College in Silvolde

Trots! Geselecteerd voor de nieuwbouw van het Almende College in Silvolde in opdracht van Achterhoek VO. In co-creatie met oa BINX Smartility, RoosRos en Nico Wissing de beste invulling kunnen geven op het gebied van architectuur, duurzaamheid en exploitatie.

Woonhuis te Ruurlo in Achterhoek Magazine

“De plek is bepalend geweest”, vertelt architect Arnoo Holleman van Architektengroep Gelderland uit Zelhem. Hij maakte het ontwerp voor een bijzonder woonhuis in Ruurlo, op de rand van de woonbebouwing en het landelijke gebied. “De opdrachtgevers en ik hebben nog voor we begonnen met ontwerpen op die plek gestaan en om ons heen gekeken: wat zou hier nu passen?

Bekijk de publicatie »

Architektengroep Gelderland in Graafschap Magazine

De Graafschap en Architektengroep Gelderland. De combinatie zit boordevol mooie raakvlakken, horen we van directeur Robin Velsink. Een aantal jaren geleden verruilde hij zijn stoeltje elders in het stadion voor een comfortabele business seat in de vijverberg. En zelfs op het veld is de in Doetinchem woonachtige ondernemer zo nu en dan op het veld te vinden in het tenue van het businessclubteam . Robin “mijn compagnon Arnoo Holleman heeft minder met voetbal, maar gelukkig vond hij het ook een goed idee om de graafschap te sponsoren, dus dat doen we nu al een tijdje met veel plezier.”

Lees verder »

Selectie D&B scholencluster gewonnen

Middels een gewonnen aanbesteding i.s.m. met Janssen de Jong bouw biedt dit gebouw plaats aan twee basisscholen met een gezamenlijke, centrale ruimte en een kinderdagverblijf. Deze duurzame school heeft een uitgekiende installatie die ervoor zorgt dat het een frisse school klasse A betreft. De GPR score komt uit op een gemiddelde van 8+. Het gebouw is in een BIM model uitgewerkt.

Concept
Het gebouw is asymmetrisch op de locatie gepositioneerd en wordt verankerd aan de zijde van de Vivaldistraat en Sweelinckstraat. Er ontstaat zo maximaal ruimte voor een veilige verkeersafwikkeling en de schoolpleinen. De ‘kop’ van het gebouw is licht gedraaid en vormt zo een accent in de buurt de Noorder Enk waarin veel repetitie qua bebouwing te vinden is. De school zal door zijn verschijningsvorm een herkenningspunt in de wijk zijn.